Drone kuvaus ja Google Street View virtuaaliesittely 360-kuvauksen kanssa

Drone kuvaus ja Google Street View virtuaaliesittely

Kuinka monesti olet käyttänyt Google Mapsia jonkun yrityksen toimitilan löytämiseksi? Entäpä oletko raahannut sitä keltaista ukkoa tarkastellaksesi katunäkymää kohteen löytämiseksi? Minä ainakin tunnustan, että näin olen tehnyt, kun olen etsinyt Helsingissä erikoisliikkeitä ja erityisesti silloin kun he ovat muuttaneet vanhasta sijainnista uuteen kauppapaikkaan.

Viihtyisät liiketilat kannattaa ehdottomasti tarjota virtuaalisen Google Street Viewin kautta potentiaalisten asiakkaiden ihasteltavaksi.

Oletko harkinnut asunnon myyntiä itse mutta et halua ostaa 360-kameraa ja dronea vältttämättä? Silloin kannattaa lukea alta, miksi nämä palvelut on mahdollista saada kerralla virtuaaliesittelyn kuvauksen yhteydessä.

Mitkä ovat drone-kuvauksen ja Google Street View 3D-esittelyn selkeät hyödyt? Lue seuraavat kappaleet.

Google Street View virtuaaliesittely yrityksille

 • Tavoite: GSV tutuksi erityisesti pienyrityksille tehostamaan myyntiä.
 • Kohdeyleisö: Pienyrittäjät ja heidän liiketilojen 360-kuvaus.

Mikä on Google Street View?

GSV on Googlen tarjoama palvelu Google Mapsissa, jossa ympäristöstä on mahdollista nähdä panoraama- ja 360-asteen valokuvia.

Kuva: Google Street View näkymä tietokoneella, pienet pallot karttanäkymässä ovat kuvauskohtia.
Kuva: Google Street View näkymä tietokoneella, pienet pallot karttanäkymässä ovat kuvauskohtia.

Miten Google Street Viewiä käytetään?

GSV on hieman piilossa Google Mapsissa. Google Maps on kaikkien tuntema karttapalvelu, jota käytetään laajasti mm. GPS-navigaattoreissa. Google tarjoaa karttasovelluksessaan lukuisia erilaisia palveluita.

Google aloitti katujen kuvaukset Suomessa 2009 ja 2012 alkoi sallimaan käyttäjien ladata palveluun omia kuviaan. Kuitenkin vasta 2017 Google mahdollisti valokuvien panoraamakuvien liittämiseksi ja kytkemiseksi toisiinsa virtuaaliesityksen muodossa. Googlella on visio tuoda yksityiset palveluntarjoajat mukaan palveluun.

GSV:n käyttö tietokoneella onnistuu helposti Google Maps sivulla löytämällä sivun oikeasta alareunasta keltaisen hahmon ja raahaamalla sen kartalle muuttuu karttanäkymä katu- tai toimitilanäkymäksi. Näitä näkymiä tarkastelemalla on helppoa hahmottaa esimerkiksi kauppakeskusten tiloja tai löytää perille kohteeseen. Mobiililaitteilla puolestaan toimii suoraan Google Street View -sovellus.

Kuva: Google maps Street View -kuvausauto.

Miten saan yritykseni virtuaaliesittelyn Google Street Viewiin?

Googlella on hieman hankala maine sen palveluiden intuitiivisuuden ja käytettävyyden kanssa. Useat Googlen palvelut muuttuvat tai jopa loppuvat nopealla syklillä. Todennäköisesti tätä lukiessasi ohjeet virtuaaliesittelyn lisäämiseksi palveluun ovatkin jo kertaalleen muuttuneet. Ja voin luvata, että helppoa se ei kerran tehtynä ole, eikä Googlekaan välttämättä anna sitä jokaisen satunnaisen yrittäjän tehdä. Tämän vuoksi on kustannustehokkaampaa ja aikaa säästävämpää tilata palvelu erikseen joko sinun valmiista 360 kuvista tai ostaa myös kuvaus samalla. Näin sinulla on tilaisuus täydentää yrityksen esittelysivu kokonaisuudeksi, uusimmalla 360-teknologialla.

Mitä hyötyä on siitä, että yritykseni liiketilasta tehdään GSV näkymä?

GSV esittely on käytännössä yksinkertaistettu 360-asteen virtuaalinen esittely, jonka hyödyt ovat:

 • asiakkaat pystyvät löytämään yrityksesi paremmin
 • asiakkaasi pystyvät havainnollistamaan liiketilasi jo ennen saapumista
 • luot nopeasti luottamusta ja Google ranking:isi saattaa kohota
 • liiketilasi erottuu joukosta, näkyvyytesi kasvaa ja myynti tehostuu
 • potentiaaliset asiakkaat valitsevat sinut todennäköisemmin kilpailijoiden joukosta
 • ja tyytyväiset asiakkaasi jakavat sijaintiasi virtuaaliesittelyn kanssa muillekin.
Moni yritys ja palvelu löytyy lopulta Google Mapsin avulla.
Kuva: Moni yritys ja palvelu löytyy lopulta Google Mapsin avulla.

Mikä on liiketilan 3D-virtuaaliesittely?

Yrityksen GSV:ssä näkyvä virtuaaliesittely koostuu yksinkertaisimmillaan yhdestä pienen liiketilan 360-kuvasta. Jo yksi 360-kuva yrityksen liiketilasta antaa ainutlaatuisen ja tyylikkään säväyksen sen katselijalle. Hieman suuremmilla liiketiloilla jo muutamalla 360-asteen kuvalla on helppoa ihastella kokonaisuutta tiloista. Ja 360-esittelyt tarjoavat asiakkaalle riittävän tieto kohteeseen tulemisen päätöksen tueksi! Virtuaaliesittely on käytännöllinen ja toimiva ratkaisu yrityksen esittelyyn netissä.

Miten 360-kuvat on mahdollista ostaa, voinko kuvata ne itse?

Pienten yritysten tapauksessa edullisin tapa on tilata virtuaaliesittelyn kuvaaja tekemään liiketilasta kuvauksen, tosin 360-asteen kuvia ottavia kameroita saa jo esim. 300 eurolla. Älypuhelimien kamerat tulevat kehittymään tähän suuntaan. 360-kameroiden välillä on paljon eroa hinnassa, laadussa, käytettävyydessä ja videokuvauksessa. 360-kuvauksen ostaminen ulkoa tarjoaa myös edullisia kameroita parempia kuvia ja tyypillisesti sisältää vielä kuvien editoinnit sekä virtuaaliesittelyn.

Mitä Google Street View yritysesittely maksaa?

Valmiiden 360-kuvien vienti GSV:hen on helppoa ja yksinkertaista, eikä maksa paljoa. Virtuaalikuvauksen ostamisen yhteydessä hinta on yleensä alle 200 Euroa.

Mistä ostan 360-kuvauksen ja Google Street View palvelun?

Yrityksesi virtuaaliesittelyn kuvauksen, valmistamisen ja liittämisen GSV:hen saa osalta 360-kuvaajista.

Avainsanat: Google Street View kuvaukset, GSV, 360-kuvat, 3D-esittely, virtuaaliesittely, Google Maps, yritys, liiketila, kuvaus, virtuaalikierros.

Tilastotietoa, miksi yrityksen kannattaa laittaa itsensä näkyviin Google Street Viewiin (Lähde: Google):

 • yritysesittelyt kuvien ja virtuaaliesittelyiden kanssa generoivat tuplasti kiinnostusta
 • täydellisemmät liiketilatiedot herättävät luottamusta ja niitä katsotaan 78% todennäköisemmin
 • peräti 41% yritysten Google Maps hauista johtaa paikan päällä käymiseen
 • täydelliset yritysesittelyt kuvien ja virtuaaliesittelyiden kanssa motivoivat ostamaan 29%:ssa tapauksissa.

Drone kuvaus helpottaa asunnon omatoimista myyntiä

 • Tavoite: Drone kuvaus asunnon myynti-ilmoituksen tueksi ja liitettynä 360 virtuaaliesittelyyn.
 • Kohdeyleisö: Asunnon omatoiminen myynti ja pienyritysten kiinteistöjen ilmakuvien ja videoiden esittelyt netissä.

Ylelliset ilmakuvat ovat tulleet jäädäkseen erityisesti omakotitalojen myynti-ilmoituksiin. Tämän on mahdollistanut mm. sähköakkuteknologian ja elektroniikan nopea kehitys. Droonilla tai kopterilla on mahdollista kuvata laadukkaita ilmakuvia, jotka paljastavat näköalat ja pääilmansuunnat, sekä avartavat rajatun tontin näkymiä. Kuinka moni hurmaava myyntikohde ei onnistu välittämään sen ilmavia yksityiskohtia, eivätkä asiakkaat pääse ensisilmäyksellä aistimaan mykistäviä piirteitä, kun 360-tai ilmakuvia ei ole tarjolla? Voin luvata, että asunnon myynti itse onnistuu vieläkin tehokkaammin kun siihen tehdään virtuaaliesittely ja dronella tehtävä ilmakuvaus.

Mitä ovat Drone ilmakuvat?

Drone on miehittämätön, tyypillisesti pienikokoinen, kauko-ohjattu ilma-alus, johon on usein liitetty kamera. Dronea on mahdollista lentää kymmenien metrien korkeuteen ja paikkoihin, joista olisi muuten vaikeaa saada kuvia.

Kuva: Dronet ovat pääsääntöisesti varustettu kameralla.
Kuva: Dronet ovat pääsääntöisesti varustettu kameralla.

Miksi kopteri- eri ilmakuvat tehostavat myyntiä?

Ilmakuvilla on yksinkertaista havainnollistaa omakotitalojen arkkitehtuuria ja tontin kokoa, sekä sijaintia. Premium-, merinäköala- ja luksuskohteilla dronella kuvaus on jo liki välttämättömyys. Erityisesti arkkitehtuurien design avautuu korkeatasoisilla ilmakuvilla ja tuo läheisen luonnonkauneuden mukaan asuntoesittelyihin. Kuvien lisäksi käytetään lyhyitä videoita. Jo lyhytkin ilmasta kuvattu video saa kohteen huokumaan tunnelmaa ja saa katselijan kiinnostumaan. Ilmakuvat ja videot on mahdollista liittää suoraan asunnosta tehtyyn 360-virtuaaliesittelyyn. Tällöin hyötyjä tulee paljon:

 • ilmakuvilla erotut joukosta ja yksityiskohdat tulevat näkyviin
 • potentiaaliset asiakkaat ja talon ostajaehdokkaat kiinnostuvat kohteesta helpommin
 • yritysesittelyissä tämä tarkoittaa myynnin kasvua
 • ilmakuvauksen kohde löydetään netistä helpommin
 • myynti-ilmoituksesi on ammattimaisempi
 • hieno myyntikohteesi tai yrityksesi pääsee kunnolla oikeuksiinsa.
Video: Dronella kuvattu video.

Mitä drone-kuvaus maksaa?

Ilmakuvauksen hinnat muodostuvat siitä, kuinka monta kuvaa tai videota otetaan, halutaanko editointeja ja muuta palveluita. Usealla palveluntarjoajalla hinta on pilkottu osiin ja lopulta videokuvineen kokonaishinta voi olla lähempänä 200–300 Euroa. Kustannustehokasta on ostaa drone-ilmakuvat 360-virtuaalikuvauksen yhteydessä, säävarauksella. Kaikkea ei tarvitse osata itse ja asunnon omatoimisen myyjän tai pienyrityksen on järkevää ostaa koko virtuaaliesittelypalvelu kerralla.

Voiko talvella ottaa ilmakuvia, entäpä jos kuvauspäivänä on huono sää?

Kovalla pakkasella tai tuulella että sateella ei voida kuvata tai ainakin otoksien laatu heikkenee oleellisesti. Tämän vuoksi dronekuvausta harkitessa kannattaa tilata se lisäpalveluna 360-kuvauksen päälle, jolloin sään pettäessä ei siitä tarvitse maksaa lainkaan, mutta 360-esittely tulee kohteesta joka tapauksessa tehtyä.

Miksi drone kuvat kannattaa tilata kuvaajalta, eikä itse hankkia dronea?

Drone on hieno laite ja sen käyttäminen vaatii jonkun verran perehtymistä ja osaamista. Dronet ovat kehittyneet nopeasti ja noin 500 Euron laitteella on mahdollista saada todella näyttäviä ilmakuvia. Mikäli päädyt itse kuvaamaan ilmakuvat omalla dronella, voit lähettää kuvat 360-asteen virtuaaliesittelyä varten. Mutta jos ilmakuvia tarvitaan vain kerran ja mieluiten nopeasti, kannattaa kuvaus ostaa ammattilaiselta. Näin vältyt mm. seuraavilta asioilta:

 • vuodesta 2021 lähtien kaikkien kameralla varustettujen dronekäyttäjien oli rekisteröidyttävä ja suoritettava verkkotentti
 • dronekuvauksen lait ja säädökset muuttuvat nopeasti, drone-käyttäjän vuosimaksut saattavat tulla myös Suomeen
 • ilmakuvausta ja drone-lennätystä rajoitetaan koko ajan enemmän
 • ilmakuvauksen tekemiseen on opittava paljon asioita, varsinkin säännösten koskiessa raskaampia droneja ja erityiskuvausalueita
 • dronella otetut videot vaativat varsin työlästä editointia ja erikoisohjelmistoja, sekä kärsivällisyyttä
 • drone, akut ja ohjelmistot maksavat lopulta aika paljon.
Kuva: Aviamaps dronekartta kertoo mm. suurimmat sallitut lentokorkeudet ja kuvausrajoitukset.
Kuva: Aviamaps dronekartta kertoo mm. suurimmat sallitut lentokorkeudet ja kuvausrajoitukset.

Mistä voi ostaa Drone-ilmakuvauksen, joka on edullinen ja yksinkertainen?

Useampi 360-kuvaaja tekee sinulle talon dronekuvauksen, mutta harvempi liittää dronekuvat ja -videot suoraan virtuaaliesitykseen.

Avainsanat: Drone, drooni, kopteri, ilmakuvaus, ilmakuvat, yritysesittely, liiketilan kuvaus, asunnon omatoiminen myynti.

Tilastotietoa, miksi asunnon myyjän kannattaa ostaa virtuaaliesittelyn yhteydessä drone kuvat (Lähteet: Home Value Leads, The Digital House Hunt: Consumer and Market Trends in Real Estate, Google, and the NAR):

 • 73% asunnonostajista haluaa toimia myyjätahon kanssa, joka käyttää videomarkkinointia
 • 83% asunnon myyjistä haluaa erityisesti toimeksiantajan, joka tekee samalla dronekuvauksen
 • Asunnon myynti-ilmoitukset, joissa on ilmakuvat, myyvät 68% paremmin.

--

--

https://www.3d-kuvat.fi/

Love podcasts or audiobooks? Learn on the go with our new app.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store